Община Сливен

Замесиха Митьо Очите в далавера с апартаменти в Сливен

Митьо Очите
16.03.2010 / 11:57

Несебърският подземен бос Митьо Очите е замесен в сливенска далавера с бившия военен министър Николай Цонев, твърди „Уикенд”.

Според него именно фирма от приятелската бизнес орбита на Димитър Желязков е продала 24-те скъпи апартамента в Сливен за нуждите на българската армия. Само преди дни Николай Цонев, министър на отбраната в кабинета на Сергей Станишев, бе даден на прокурор заради необяснимо високи цени на ведомствени жилища, купувани за министерството.

През 2009г., месеци преди управляващата тройна коалиция да се сгромоляса с пълна сила на парламентарните избори, Николай Цонев отхапа от бюджета 40 милиона лева за да закупи ведомствени апартаменти за военните. Тогава министър Цонев тържествено оповести, че за в бъдеще служителите на Министерството на отбраната ще могат да купуват апартаменти на половин цена и че това е социален бонус, който държавата отпуска за военните.

Днес се оказва, че това е било просто една далавера за източване на пари, а в нея активно се е включил и несебърският наркобандит Митьо Очите. Свързана с гангстера фирма е продала на Министерството на отбраната 24 апартамента на улица „Радой Ралин” в Сливен. По време на сделката Димитър Желязков вече е бил в затвора, излежавайки присъдата си за търговия с дрога.

С одобрението на Николай Цонев от МО купуват 24 апартамента в Сливен, като плащат рекордна цена за жилищата. Квадратът на всеки един от апартаментите е таксуван по 806,67 евро, а на всичкото отгоре жилищата в кооперацията на ул.”Радой Ралин” са без мазета, каквото е било първоначалното изискване при възлагането на поръчката от страна на Министерство на отбраната.

В периода, в който Николай Цонев е дал разрешение да се купуват скъпи апартаменти в Сливен, реалната цена на квадратния метър застроена площ е била почти двойно по-ниска – 466 евро на квадрат.

Според осведомени, „Уикенд” визира фирма на сливенски общински съветник. Доколко обаче тя наистина е замесена – вестникът не предлага факти в подкрепа на изнесеното.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев