Община Сливен

По повод откритото писмо на „Седмица” до институциите

Чавдар Божурски
16.03.2010 / 09:42

Шефът на ОД на МВР Чавдар Божурски засега е първият, който реагира на откритото писмо на Георги Вл. Попов до институциите.

В писмото си гл. редактор на „Седмица” отвори дума за прословутия опит за претърсване и изземване на документацията по Закон за обществените поръчки (ЗОП) в община Сливен. Акция, която незнайно защо се провали. Подир нея институциите потънаха в мълчание въпреки големия обществен интерес. Медиите така и не могат да получат достоверна информация какво се случва и какво възнамеряват да предприемат правозащитните органи.

С търговете и конкурсите по ЗОП биват свързвани най-явните злоупотреби с власт и влияние на кмета Йордан Лечков. Както вече е писано многократно, наложени са му 11 административни акта за опорочени такива. Г-н Божурски е прав, че действията, касаещи случая с документацията на общината се разпореждат от прокуратурата и съда. Засега оттам няма реакция на публикуваното от „Седмица” открито писмо, нито отговор на това какво смятат да предприемат те във връзка с въпросната документация.

Пак ще повторим: гражданите изпитват остра необходимост от реални действия в защита на обществения интерес, от сигурност и доверие в институциите.

И ще преповторим въпросите си директно към прокуратурата и съда:

Защо документацията по ЗОП е още в общината?

Защо няма ново разпореждане на прокуратурата и ново разрешение на съда за изземването й?

Какви действия по-нататък ще предприемат прокуратурата и съда в съответствие със закона?

Ще се задействат ли институциите и по повод жалбите за незаконни действия на кмета относно блокирането на средства, тръби, инертни материали и др., необходими за ремонтни работи по ИСПА и водния цикъл?

Обществеността иска да научи истината.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев