Община Сливен

Срещата в МОСВ била по сценарий на Лечков

Фернандо Морате
15.03.2010 / 13:42

Днес Радостин Русев изнесе един потресаващ факт: От 17-те проекта по ИСПА в страната само на Лечков е дадено правото да контролира този в Сливен.

Това е злоупотреба с влияние -коментират мнозина.

На брифинга бе прочетено и становището на надзора (българо-испански консорциум) и неговия шеф Фернандо Морате (на сн. горе). Въпросните испански надзорници са в Топ-10 сред сходните фирми в Европа -каза Русев. На срещата в екологичното министерство присъствал и немски юрист отстрана на „Хидросистеми”.

Според Русев, атаките на Лечков вече били не толкова срещу него, а срещу надзора. Подготвено е в общината ново трето рамково споразумение, елиминиращо „Хидросистеми”, което означава 300 работници да бъдат изпратени на трудовата борса.

В становището на Морате се изразяват твърди уверения в добрата работа на „Хидросистеми” и завършването на ремонтите в определения срок. Изразява се изненада от действията на общинското ръководство и от сценарии увреждащи доброто име на консорциума. Конкретните обвинения за нарушения и измама са абсолютен балон. Не желаем да участваме в подобни схеми, не желаем конфронтация и прозвища от рода на „олигофрени” и пр., се казва още в становището на Морате. Според него отстрана на общината няма нито едно писмо до надзора за извършени нарушения.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев