Община Сливен

Съветници на брифинг с Радото.Зрее ли бунт срещу Лечков?

Йордан Лечков
14.03.2010 / 09:35

Голяма група общински съветници се солидаризират с Радостин Русев и ще са на неговия брифинг в понеделник - информира ни един от тях.

Брифингът ще е от 11 часа в общинския пресцентър или в зала „Май”.

Зрее ли бунт срещу Лечков? Напрежението в града около скандалите по ИСПА и разкопаните улици расте.В първия слънчев ден в събота вятърът взе да разнася и облаци прах.Ако ремонтите спрат,както се говори,Сливен е в голяма беда.Сред близо 250-те работещи за „Хидросистеми” се надига гняв и озлобление пред възможността да останат без работа и хляб .Сред тях вече се чуват закани за гражданско неподчинение.Шофори на таксита,граждани и др. също са бесни на общината и са готови да излязат на протест,стига да има кой да ги поведе.Дали това няма да са Радостин Русев и споменатите по-горе съветници,ще видим още утре.

Според местни политици и общественици, рейтингът на сливенския кмет се е сринал както в града,така и по селата.В „Комлука” и „Клуцохор” ,където почти нищо не е сторено през 6-те години Лечково управление,не са му виждали очите въобще.Няма да му простят и за двете закрити училища.В „Речица” пък не искат и да чуят за него заради изхарчените Бог знае за какво 6-7 милиона от банковия заем,които бяха отредени за канализацията на квартала.Ромите в „Надежда” също са напушени заради амнезията на щедрия откъм обещания градоначалник.В повечето села вече не питаят добри чувства към бившия футболист.Футболните митове за „гениалния” плешивец отдавна отстъпиха място на суровите реалности,породени от кризата и бездействието на общината.

Ако Радостин Русев събере около себе си достатъчен брой съмишленици като гласове в местния парламент,и това няма да е достатъчно за „импийчмънт” на кмета-твърдят юристи.Според Закон за местното самооправление,общинският съвет може да приеме решение за отпочване на процедури за временното му отстраняване, но решаваща дума ще имат съдът и прокуратурата,както стана в Ямбол.Там прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета Георги Славов ,но съдът не го отстрани.Славов излезе в принудителен отпуск,за да не пречи на разследването.Ако обвиненията за извършени от него престъпления по служба бъдат доказани и той бъде осъден,следва окончателното му отстраняване и предсрочни кметски избори.Същото би се случило евентуално и с Йордан Лечков.

Засега обаче същият се счита за недосегаем,пък и правозащитните органи сякаш не си дават зор.Скандалите в Сливен тепърва предстоят-прогнозират мнозина.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев