Община Сливен

Няма нарушения в гимназията в Котел

Гимназията в Котел
14.03.2010 / 09:25

Напоследък от партийна централа в Сливен бе разпространен анонимен текст с редица обвинения срещу директора на СОУ „Г.С.Раковски” в Котел Димитър Христев.

От централата ни обясниха, че негов автор е колектив (вероятно група учители) от гимназията в Котел. Твърденията им бяха лансирани в сливенски информационен сайт.

Анонимните автори твърдят, че в амбициите да запази поста си Димитър Христев се е оградил със свои хора. Неговата съпруга (преподавателка в гимназията) и дори синът му, ученик в нея, се изживявали като директори в сянка. Сред верния антураж на Христев били заместникът му Маркова, административният директор Пенчо Казаков, профсъюзният лидер в училището Стефан Дондев, учителят по информатика Иван Янев и т.н. Едно от „сериозните” обвинения срещу споменатия по-горе профсъюзен лидер е, че пускал музика в голямото междучасие. А към директорът Христев – че бил накарал подчинените си да дават осемчасови дежурства, като най-много били засегнати десетина души от преподавателското тяло. Ръководството на гимназията „Желае да не се обезпокоява с недисциплинираните ученици”, се казва още в писмото, написано междувпрочем доста неграмотно и с доста грешки. Има си хас авторите му наистина да са учители!

Текстът не само че не е подписан, но и не е адресиран до нито една институция. Интересно защо въпросната партийна централа е поела ангажимент за разпространяването му: дали не става дума за колеги по партия?

По гореспоменатите обвинения и други такива, наскоро инспекторатът на МОН в Сливен е извършил проверка в гимназията в Котел – съобщи за „Седмица” неговият шеф г-н Иван Славов. Съставен е констативен протокол от 5 март т.г. Не са установени нарушения в работата на директора. А според проверката по най-болния в писмото въпрос за 8-часовите дежурства, са били спазени всички изисквания и разпоредби на Кодекса на труда и по-специално на неговия член 136, който определя 5-дневна продължителност на седмичното работно време и до 8 часа работно време през деня.

Протоколът е подписан от ст. експерт по организация на средното образование към регионалния инспекторат в Сливен инж. Марийка Ескидарова.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев