Община Сливен

Журналистка ни спести ужасяващи детайли от убийство в Стара река

Росица Николова
13.03.2010 / 11:11

Кореспондентката на „Труд” Росица Николова ни е спестила ужасяващи детайли от убийство в с. Стара река. Това сподели тя пред свои колеги.

Става дума не само за последното убийство на Ана Стойкова от същото село. В „Труд” от миналия четвъртък нашата колежка разказа потресаващата история на закоравелия рецидивист Пейчо Дойчев и неговите жертви. 44-годишният убиец сега бере душа в сливенската болница, съсечен с брадва от мъжа на Ана -Недьо Стоянов, и цялото село се моли да не оживее. Потресът не напуска душите на хората.

В историята на Ана и Недьо, който е в ареста, има нещо много трогателно и човешко. Първият съпруг на Ана жестоко я пребивал, на няколко пъти й трошил краката. Пенсионирали я по инвалидност заради жестоките увреждания на костите. Не можела да върви, ако не се подпира. Недьо проявил милост и я прибрал при себе си. Но скромната им идилия била нарушена преди три месеца от излезлия от затвора Пейчо Дойчев. От човещина Ана и Недьо го допуснали до себе си. Останалото е известно: Пейчо кани Недьо в дома си на почерпка. По някое време го оставя сам, отива у дома му и жестоко изнасилва и убива Ана.

Но Пейчо Дойчев е извършил и друго убийство, за което се отървал с 10 години затвор. След като клал прасе, наръгал 14-15 пъти с нож младеж на 22 години. Но има още такива ужасяващи подробности в това убийство, че Росица Николова е пощадила читателите на „Труд”. Ще ги спестим и ние, защото са нечовешки. Убиецът има зад гърба си и едно жестоко изнасилване – така разкъсал една жена в парка на Стара река, че когато я прибирала линейката, не можела нито да седне, нито да стои права…

И за това, въпреки че вече е извършил убийство, на Дойчев му дали само… 5 години затвор.

Щом узнае това, на човек му се приисква да застане лице в лице със съдията или съдийката по делото. И без да каже нищо само да ги гледа в очите. В Стара река пък вече са отвърнали очи от правосъдието и единственото, което ще искат от него е милост за Недьо. Ще готвят подписка за това.

„Над 90 на сто от тежките убийства в селата през последните години са под въздействието на алкохол” – цитиран е шефът на „Криминална полиция” в Сливен Станчо Станчев. А самата Росица Николова допълва: „Обезлюдените села се превръщат в резервати на самотно живеещи предимно възрастни хора, на мизерия, деградация, безпътица и алкохолизъм”.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев