Община Сливен

В Ловно-рибарския съюз се стрелят с ... думи

Бракониерство
11.03.2010 / 09:51

В последно време в Ловно-рибарския съюз в Сливен отново отеква стрелба – само че с ... думи. Тон даде несменяемият главен ловец на прехода – шефът му Веселин Георгиев.

В местен вестник той е взел на мушка Димчо Великов, бивш горски стражар. Срещу Великов са излезли писания и в „Сливенско дело”,сп. „Лов и риболов”, „Наслука”, коментиран е бил по Дарик радио и др. Великов е убеден, че са инициирани от Веселин Георгиев и съзира в това похвати от времето, когато шефът на ЛРС е работил в Шесто управление.

Според информацията в един вестник, Димо Великов бил убил 100 патици на 1 октомври м.г., а на следващия ден – цели ... 220! Според Веселин Георгиев бил заловен с ... 5. Но от сачмите му били умрели и ранени и други птици. Това било доказано, но актът бил изчезнал, а пушката на Димо още не била конфискувана. Изключили го от ЛРС. Заради патиците, бил уволнен после възстановен на работа и сега пак безработен.

Според самия Димо Великов, Веселин Георгиев опитва да прикрие бракониерството в района на язовира край с.Горно Александрово. Той изнася, че на 7 февруари т.г. горската стража на РУГ-Сливен се натъква на бракониери с три ловни кучета и отстреляна дива свиня без разрешително. В писмо, разпространено в пресцентъра на общината Великов сочи три имена: на Димитър Пенев, Красимир Неделчев и Красимир Калев. Прасето било иззето и съставен протокол.

На 10 февруари на тримата им са съставени актове, а от полицията изземват ловното им оръжие. В този период на лов – отбелязва в изложението си Великов, това е изключителна жестокост към животните, които са изнемощели, гладни и започват да раждат, а ги убиват.

Великов пита защо Веселин Георгиев прикрива случая и защо още не е уведомил медиите, които са му голяма слабост. Веселин Георгиев пък поднася една съвсем безобидна версия: шефът на ловната дружинка в Горно Александрово Димитър Пенев отишъл с още двама човека да нахрани дивите прасета, но на другия ден незнайно защо били извикани в полицията...

Димо Великов описва и как, за да бъде предотвратен избор на делегати за извънредно изборно събрание на ЛРС в Сливен, е бил сменен, за което притежавал протокол с фалшиви подписи и т.н. На събранието и фалшифицирането на протокола, според него, е присъствал лично Веселин Георгиев.

Димо Великов пише още за бракониерство чрез капани, примки, джипове и т.н. Недоволстващи ловци биват изключвани. Той категорично отрича да е ловувал и да е бил залавян и щял да сезира прокуратурата. Щял да подаде жалба за оклеветяване и срещу Веселин Георгиев, заради кагото ЛРС – Сливен се разцепил.

Преди няколко години в.”Седмица” изнесе факти за нарушения в ЛРС свързани с бракониерство, злоупотреби с влияние и власт и пр. Тогава в скандали бяха замесени Веселин Георгиев, шефът на ловна дружинка Георги Чотов, сливенски съдия и др.

Но ако Веселин Георгиев лесно се добира до трибуна със своите недотам убедителни версии, за Димо Великов и други отлюспени от ЛРС явно това е почти невъзможно. Затова решихме да им я дадем. И не е ли време правозащитните органи най-сетне да ... вземат на мушка ставащото в ЛРС?

 

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев