Община Сливен

Лукс повреме на криза за кмета на Нова Загора

Николай Грозев
10.03.2010 / 09:12

Кметът на Нова Загора Николай Грозев строи нова луксозна общинска сграда с един заробващ банков кредит от над 6 млн. лева – съобщава в. „Десант”.

2.6 млн. лева от тези пари ще отидат за новия общински дом с черен гранит и теракот на баснословни цени. В същото време икономическият живот в града замира, безработица расте и населението обеднява. С останалите средства от заема ще бъдат изградени и две спортни площадки в родното село на Николай Грозев – Съдиево, и в с. Каменово. Дупките по улиците могат да почакат – коментира още „Десант”. Грозев е от партия ГЕРБ.

Честта да усвоява парите от заема се е паднала на близкия до кмета предприемач Минко Минчев, който е местния координатор на партията на Христо Ковачки – „Лидер”. Минчев е бивш общински съветник, но заради конфликт на интереси се принудил да напусне местния парламент. Но не преди да си е оплел кошницата. Точно неговият глас бил решаващ при гласуването на кредита от 6 млн. лева преди две години, когато в Нова Загора вече се знаело, че точно неговата фирма „Еко Глобъл” ще строи новата общинска сграда. Още в началото на септември 2008г. Грозев организирал „публично” обсъждане на проект за поемане на дългосрочен обществен дълг и били поканени само две местни медии: вестник „7 дни Нова Загора”, който вече не излиза, и кабеларката „Яница ТВ” – и двете собственост на ... Минко Минчев. Така новозагорчани „разбрали” колко е насъщен за общината е заемът.

Пак на Минчев кметът Грозев е поверил събирането и извозването на боклуците, почистването на новозагорските улици и зимното им поддържане, докато той още е бил общински съветник. Позната история, нали?

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев