Община Сливен

И личните лекари в Сливенска област протестират

Джипи
10.03.2010 / 09:09

Личните лекари от Сливенска област няма да работят в знак на протест – съобщи Дарик радио. Те се включват в стъпаловия процес на колегите от страната и деня за стачкуване е днес. Това заявява д-р Елка Нинова председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари от Сливен. Така те изразяват недоволството си, че сумите за последното тримесечие на 2009 година, които са свързани с потребителската такса на лицата над 60 години жени и 63 години мъже не са изплатени. По думите на д-р Нинова не се харесва и състоянието на регулативните стандарти.

„Тенденционно всяко тримесечие те намаляват, ами как се работи в условия на недостиг?", коментира тя. Общопрактикуващите лекари искат повече диалог и по-добро отношение към личните лекари. Днес няма да се издават медицински документи и здравни книжки. В протеста се включват джипитата от всички ДКЦ-та и медицинските центрове в Сливен, с изключение на „ Миркович", както и общопрактикуващите лекари от Кермен и Котел. В Нова Загора колегите им ще ги подкрепят символично с табели на вратите и лентички.

Във всяко едно лечебно заведение ще има по един педиатър и един терапевт, които ще поемат неотложните пациенти. Решението за протеста е взето на общо събрание на общопрактикуващите лекари. Стачките ще продължат докато не започне да се спазва Рамковия договор и навреме да се привеждат сумите, е категорична д-р Елка Нинова.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев