Община Сливен

Чавдар Божурски отговаря на "Седмица"

Чавдар Божурски
09.03.2010 / 20:37

Никога не съм бягал от коментар, това каза комисар Чавдар Божурски в отговор на журналистически въпрос относно това как ще коментира отвореното писмо на "Седмица", което бе публикувано вчера. Извеждам два момента в това писмо - единият е в действията, касаещи общината. Тези действия се извършват от прокуратурата. Присъствието на служители от сектор БОП беше само за съдействие. В крайна сметка решението какво да се направи е на прокуратурата. Георги Попов трябва да отправи въпросите си към прокуратурата. Не знам защо от мен иска информация. Прокуратурата постановява на съда какво да се извърши и кога. Вторият момент е, че едва ли не има някакво медийно затъмнение. От началото на годината редовно сме представяли дейността на полицията на пресконференции."

На въпрос "Ще има ли акция "Октопод" в Сливен, Божурски отговори: "Ще обявим каквото и да е, когато вече е факт. Коментирам само неща, които са свършени, не нещо, което не е доказано или за нещо, за което в момента вървят проверки."

Комисар Божурски заяви, че в момента текат няколко отделни проверки, свързани със сигнали от страна на кмета и от страна на ДЗЗД "Хидросистеми". Сигналите се получавали периодично и били адресирани и до прокуратурата. Сигналите били от различно естество - по изпълнение на проекта по ИСПА, изпълнение на други поръчки назад във времето, по ползването на отделни терени, складови бази. "Рано е още за каквито и да е констатации в тази посока", заяви Божурски.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев