Община Сливен

Скандално: Ремонтите спират, 220 човека на улицата?

Радостин Русев
08.03.2010 / 12:50

До 4-5 дни работата по проектите ИСПА и водния цикъл могат да спрат, а Радостин Русев да освободи 220 работници – научи „Седмица”.

Към тази драматична развръзка се върви след като Лечков блокира незаконно тръби, инертни материали и др. в бившата база на Радото до парашутния полк. Според публичните изявления на бизнесмена, Лечков се опитва да нагласи свои фирми в ремонтите в нарушение на сключения договор и не плаща за извършени дейности. Дължал например на фирмата на Русев и 700 хил. лева за озеленяването, въпреки приетите актове и издадени фактури още от месец август. Така било и с други неотложни плащания. Поради самоуправството на кмета Русев бил принуден да купува материали за ремонтите със свои пари, но това не можело да продължава докрай. Засега съдът и прокуратурата не реагирали, въпреки подадените от бизнесмена жалби.

Радостин Русев изпратил екстремни писма до министър Нона Караджова и други институции и очаква да реагират. Поканил дори Караджова в Сливен, за да се запознае министърката на място с възникналите проблеми.

Русев щял да изчака още четири – пет дни. Ако не получел подкрепа, щял да преустанови ремонтите и да освободи около 220 свои работници.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев