Община Сливен

Кметът отново обвини „Хидросистеми” и прокурора Пламен Стефанов

Йордан Лечков
08.03.2010 / 12:44

Кметът Йордан Лечков отново обвини „Хидросистеми” в какви ли не грехове, както и наблюдаващия прокурор Пламен Стефанов.

Лечков бил подал комплект документи в ДАНС, Европейската служба за борба с измамите, ОЛАФ, НАП, МВР, Главния прокурор, окръжна прокуратура – Сливен и други институции.

Лечков обвинява в нарушения и измами не само „Хидросистеми”, но и надзорната фирма, следяща за качеството на ремонтите по ИСПА. Относно подмяната на водопровод кметът изнесе, че се е работило по улица „Никола Карев”” до „Бъкстон” по друга програма, а „Хидросистеми” се опитвали да приберат парите за тях и това било опит за пряка измама от контролиращия ремонтите българо – испански консорциум.

Според Лечков, МОСВ щяло да реши дали да продължат работите по ИСПА или да се прекратят, като се обедини с проекта по Оперативна програма „Околна среда” за прокарването на водопроводна мрежа.

Лечков отново обвини наблюдаващия прокурор Пламен Стефанов, който разпореди акцията по изземване на документите по ЗОП от общината. Той щял да изпрати днес писмо до Инспектората на Върховна касационна прокуратура с искане да бъде проверена дейността на Стефанов. Такова искане Лечков вече направи до Апелативна прокуратура – Бургас.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев