Община Сливен

Петко Дюлгеров води дело срещу НАП

НАП-Сливен
08.03.2010 / 09:39

Бившият шеф на данъчното в Сливен Петко Дюлгеров води дело срещу Националната агенция по приходите (НАП). То е за неправомерно уволнение, като същият иска и да изчисти името си от необосновани обвинения и спекулации, свързани с дейноста му.

Дюлгеров бе уволнен около два месеца подир идването на ГЕРБ на власт заради атака отстрана на кмета Йордан Лечков. Повод стана глоба заради опит за измама с ДДС, написана от данъчните на една от близките тогава на кмета фирми.

Подир санкцията, предприета от ведомството на Дюлгеров, се разрази невероятен скандал и срещу него бе организирана невиждана по мащаба си акция под „кодовото” име „Кутията на Пандора”. Нейни инициатори бяха кметът и няколко човека от неговото обкръжение. Беше нарисувана и турена на витрина пред общината цяла „сложна” корупционна схема за нарушения в данъчното и злоупотреба с власт и служебно положение отстрана на данъчни шефове, инспектори, сливенски прокурори и прочие. Почти веднага стана ясно, че въпросната картинка е съшита с доста бели конци. Една част от вкараните в схемата инспектори отдавна не работеха в данъчното, други бяха набедени в несъществуващи далавери, а пък няколко прокурори и други служебни лица, включително Пейчо Хитов и съпругата му – незаслужено оплюти. Вероятно е имало нарушения и нередности, но нещата бяха раздути до немай къде. А Дюлгеров явно се счита за несправедливо обруган и неправомерно отстранен от длъжност.

За „Седмица” г-н Петко Дюлгеров отказа коментар с мотива, че делото тепърва предстои. То ще се гледа от Софийски градски съд.

 

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев