Община Сливен

Скандал: Княз Фердинанд не успял, други взели от Абланово

Фердинанд
04.03.2010 / 11:08

В ход е досъдебно проиводство и продължава разследването срещу бившия шеф на Поземлената кмисия в Сливен Добрин Банчев – научи „Седмица”.

В разпространената информация преди време се казваше, че Банчев раздавал неправомерно имоти в урбанизираната зона на Сливен. Това били т.нар. ничии места, които по закон са общинска собственост. Подобни неща ставали и на територията на минералните бани. „Не си спомням да съм давал такива терени – заяви за „Седмица” г-н Банчев, който е в лошо дравословно състояние в момента и смята, че е по-добре да не коментира разследването.

Според нашия източник, налице били и други скандални факти: през 2004 година интересно как самият Добрин Банчев и други лица са се снабдили с по няколко декара великолепна гора в местността Абланово край Сливен. Тя се намира срещу Разсадника и е самият рай – споделят запознати. Освен Банчев, който станал собственик на 4 декара, от природния дар се били облажили и бившият шеф на Държавно лесничейство –Сливен Апостол Боев, бившият областен управител Пеньо Семков, служител в сливенската митрополия и др.

Разследването ще установява дали става дума за незаконни заменки на терени или друг тертип на придобиване. Г-н Банчев отказа коментар.

Широко известен е фактът, че в началото на миналия век княз Фердинанд посетил местността Абланово и останал очарован от природните й красоти. И както често правел, заявил директно пред местните власти желанието си да я притежава. Сливенските съветници обаче се възпротивили на мераците на княза, който си тръгнал от Сливен гневен и сърдит.

Е, какво пък, сега е демокрация. А дали има общински съвет и държава – вие кажете.

„Седмица”

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев