Община Сливен

В Москва почина дъщерята на Адолф Хитлер, съобщава "Всеки ден"

-------------------------------
21.11.2015 / 10:11

Зинаида Попова, за която се смята, че е дъщеря на Адолф Хитлер, почина на 82-годишна възраст в Москва, съобщава Rainews. Според данните, майката на Зинаида Мария Попова е била съветски разузнавач в Берлин в края на 20-те и началото на 30-те години на миналия век.

 

Там тя е успяла да стане близка с Адолф Хитлер, който е бил в началото на политическата си кариера. Тогава той често е посещавал с приятели и съмишленици от нацистката партия градски кафенета и ресторанти и е имал доста познати сред редовните им посетители. Именно там Мария се запознава с него и двамата се сближават, пише Блиц.

 

Мария Попова е участничка в Гражданската война в Русия през периода 1918-1920 година в дивизията на Василий Чапаев. В съветския филм, създаден през 1934 година тя е прототип на Анка Картечарката.

 

След това Мария учи в Московския държавен университет, а по-късно е изпратена в Берлин като служител в съветската търговска мисия. Именно тогава се запознава с бъдещия фюрер и най-близкото му обкръжение и се твърди, че е имала интимни отношения с Хитлер, а възможно и с Химлер, Гьоринг и Гьобелс.

 

Тя забременява през 1932 година и според циркулиращите по това време в съветското посолство слухове именно Хитлер е баща на детето. За да се избегне скандала, Попова е отзована в Москва, където я чакал ГУЛАГ, ако не е било прякото застъпничество за нея на Сталин. Вождът казал на ГПУ да остави на мира „Анка Картечарката".

 

Така в Москва се ражда дъщерята на Мария - Зинаида, която почина преди дни, без официално да бъде обявено кой е нейният баща поради очевадни политически причини. "Всеки ден"

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев