Община Сливен

Нова жалба на Русев до прокуратурата, готви се да ходи в Брюксел

Радостин Русев
01.03.2010 / 13:12

Нова жалба срещу кмета Лечков и звеното за управление на проекта ИСПА в общината е подал Радостин Русев -научи „Седмица”.

Жалбата е депозирана в окръжна прокуратура – Сливен в петък – 26 февруари под номер 469. Освен кмета, Русев визира още ръководителя на проекта ИСПА Димитър Иванов, координатора Галя Георгиева и инженера Петър Митев.

Жалбата на Русев е на основание чл.282, ал.3, във връзка с ал.1 и 2 от НК, затова, че споменатите по-горе служебни лица воглаве с кмета работят в ущърб на гражданите на Сливен и че злоупотребяват с дадените им правомощия. Под давлението на Лечков въпросното звено не издавало строителни разрешения, работата по ИСПА замирала, 5 от бригадите на Русев вече не работели, не били превеждани пари на „Хидросистеми” и т.н.Положението бе същото и в понеделник, въпреки твърденията на Лечков пред журналисти, че разрешения били издадени.

Ако нещата не се оправят и местните институции продължават безмълвно да наблюдават кметския произвол, подир националния празник Русев щял да потърси помощ в Брюксел, като отиде лично дотам – научи още „Седмица”.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев