Община Сливен

Радостин Русев води дело срещу вестник „Десант”

Валери Симеонов
28.02.2010 / 12:14

Бизнесменът Радостин Русев е подал жалба в съда срещу собственика на нашумелият напоследък вестник „Десант” Валери Симеонов (на сн. вляво).

През есента на миналата година във въпросното издание излязъл материал за унищожаването на тополови насаждения на територията на Сливен. На Русев била приписана безмилостната сеч, въпреки че нямал никакво отношение към въпросната акция. Негови фирми и негови работници не били участвали в нея. Русев се почувствал обиден и оклеветен.

Вестник „Десант” се разпространява в регионите Бургас, Сливен и Ямбол. Известен е с пиперливия си и остър език срещу управляващите и има вече доста читатели. След разрива между Волен Сидеров и Валери Симеонов, е и откровено антиатакистки. Във вестника излязоха и много критични публикации срещу Йордан Лечков и неговото управление. Негов главен редактор е Катя Касабова, а издател – „СКАТ ТВ”ООД.

Както е известно, започналата сеч бе инициатива на сливенския кмет Йордан Лечков, който обеща да насади други фиданки на мястото на опасните според него тополи. Що се отнася до изпълнителя на сечта, то се предполага, че това е фирмата на Коста Къчев.

Русев предявява иск за 500 хиляди лева към вестник „Десант”. Делото е било заведено в Сливенския районен съд, но по-сетне прехвърлено в Бургас.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев