Община Сливен

Сливенските скандали се пренесоха в София

Конфликти
25.02.2010 / 10:59

От няколко дни насам войната Лечков – Русев се пренесе в столицата. Става дума не само за публикации в „Труд” и други издания. Тръгва се и по институциите.

Вчера в „Труд” Лечков опита да се поправи не му дремело от Бойко, защото бил лоялен към него. И пак преповтори лъжите си, че Радостин Русев доскоро не му бил близък и приятел. Какво като си бил пил ракията с него (вижте „Седмица” в „Конфликти” – „Кой лъже на тема една – две ракии”). От интервюто в „Труд” отново лъха злонамереност и неискреност с цел да бъде стоварена всичката вина за евентуалните нарушения в дейностите по ИСПА и други проекти върху Радото. Лечков преиначава или отрича всеизвестни факти, свързани с неговото лично съучастие в създадения строителен хаос, често пъти без предварително сключени договори и без осигурено финансиране.

Нещо повече: Лечков отрича какъвто и да е принос на Русев в подкрепа на кампаниите на ГЕРБ и своята лична (вижте снимката, от която се вижда как Големанов, Русев и др. придружават кмета в една предизборна свада с БСП и Гагаузов в с. Желю войвода).

Лечков не се смущава и от публично известния факт, че е възложил на Русев цели 47 общински обекта: училища, детски градини, асфалтиране. Но връх на кметовото безочие е въпросът, който задава: защо прокуратурата още не е повдигнала обвинения…

Очакваното интервю в „Труд” днес с Радостин Русев така и не се появи и това едва ли е случайно. От „Труд” отдавна са на „ти” със сливенския градоначалник.

Според осведомени източници, войната се пренася вече горе в институциите, където Лечков има предимство заради лобитата си в изпълнителната власт и други институции. Едно е ясно всичко това ще продължи още дълго време, а последствията от скандала са необозрими.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев