Община Сливен

Русев отвърна на удара с химна и 500 човека

Митинг
22.02.2010 / 14:37

С химна на България и други популярни песни пред около 500 души – работници на „Булгейт”, журналисти, граждани и др. започна пресконференцията на Радостин Русев точно в 12часа.

Това стана на открито пред офиса на фирмата на площада. Имаше камери и от Би Ти Ви и Нова телевизия. Преди това Русев разведе журналистите из офиса и им раздаде папки с документи и диск, от който стават видни машинациите на Лечков и обкръжението му в стремежа им да обсебят проекта по ИСПА.

Това трябвало да стане чрез включването на кметови фирми като „Гради”, „Ружа” и др. в проекта – заяви Радото. Той обаче отказал категорично, за да не нарушава закона и залегналите в договора клаузи. Както е известно, търгът за канализационната мрежа бе спечелен от „Хидросистеми”, в което участват „Булгейт” и немската фирма „Хоктив констръкшън”. Всички процедури са спазени, документацията ни се състои от 18 хиляди страници и тежи 280кг. – заяви още Русев. Той заложил в сливенска банка цялото имущество на фирмата и сега изплащал кредит от 7 млн. лева. Но от 12 декември по вина на кмета не му се издават строителни разрешения.

Русев изнесе редица скандални факти, уличаващи кмета в самоуправство и тенденциозност: от 2008г. насам не му са изплатени редици фактури за свършена работа или аванси за започнати такива. „Насреща си имам злоупотреба с власт и политика. С всеки мога да се разбера, не и с Лечков”.

Особено остро бяха изявленията му по повод действията на депутата Десислава Танева (ГЕРБ), независимо че Русев й дал подкрепата си на мажоритарните избори. Танева му пречела умишлено на опитите за контакти за решаването на проблема с Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Нона Караджова и други от управляващите. Давала и невярна информация за работата на фирмата му.

„Започвал съм 20 обекта без никакви договори по нареждане на кмета, харчил съм свои пари. От август м.г. няма заплащане за озеленяването. Не се приемат фактурите по дейности, плащани от МРРБ, а отпуснатите оттам средства отиват Бог знае къде. Не ми е плащано за Руски квартал, а „Сини камъни” още не е асфалтиран. Положил съм около 30км. тръби за газа – пак същото” – изнесе Русев.

Досега била прокарана над 5км. канализация и проектът ИСПА бил изпълнен вече 30 на сто. Платено е обаче едва 10 на сто. Задълженията на фирмата растяли главоломно. „Дори Лечков да не плати, ще продам фирмата си и ще си платя на работниците” – заяви самопожертвователно бизнесменът.

Не е нормално да възседнеш народната вълна, а сетне да мачкаш и унижаваш хората – каза още той. – Моята фирма, служителите и работниците ми не са против ГЕРБ (Русев също е съветник от ГЕРБ). Ние сме ГЕРБ.

Радото призна, че Лечков има принос за неговото развитие като бизнесмен и благодари на всички от семейството му, което било чудесно. Но самият кмет отдавна действал отвъд границите на разумното и грубо злоупотребявал с дадените му правомощия. Не му са преведени пари и за водопреносната мрежа и по някои оперативни програми.

Накрая Русев призова за лична намеса на Бойко Борисов и изрази разочарование от компетентните органи в Сливен, които мълчаливо наблюдават своеволията на кмета.

Б.Р.: В отговор на отправените обвинения, в „Седмица” позвъни Десислава Танева, която заяви категорично: по никакъв начин не е пречела на г-н Русев да контактува с правителството, даже сега научавам, че е търсил контакти. А декларацията на ГЕРБ, приета вчера не е срещу него лично, а принципна – в името на интересите на Сливен.

 

Още снимки от новината

Митинг
Митинг

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев