Община Сливен

Скандално: Лечков прикривал нередности, за да се усвоят парите…

Йордан Лечков
22.02.2010 / 11:51

Има вероятност улиците в кварталите „Дружба” и „Сините камъни” отново да се разкопават, защото имало установени нередности. Това каза на брифинг днес кметът Лечков. На въпрос защо чак след две години се търси отговорност, той отговори „Прикривахме някой неща, за да се усвоят парите. Затова сме положили и само един слой асфалт.” Той призна, че поради същите причини институциите са прикрили инцидента с падналите в изкоп работници.” Проблеми и пропуски били констатирани и в работата на строителния надзор.

Освен нелицеприятната перспектива за жителите на кварталите, Лечков неприятно сюрпризира, че няма начин да се приключи водния проект в центъра на града. „И с една година да го удължим,пак няма да се изпълни, обясни той. Тръбите са затлачени още сега.” Той призна, че имало опасност да загубим парите.

Лечков отново заяви, че фирмата-изпълнител на т.нар. воден проект е допуснала много нередности в досегашната си работа. Той показа снимки, на които според него лъсвала цялата лошо свърщена работа. Като пример той посочи, че изкопите не били обезопасени, изхвърляни са били строителни отпадъци на нерегламентирани места и т.н. Освен всичко, фирмата не разполагала със специалисти и „Те са неграмотни да си попълнят документите, за да си получат аванса. Трябваше ние да им ги попълваме.”

На въпрос защо е разпоредил на фирмата да изтегли техниката от досегашната си база в бившия зенитен полк, той отговори, че фирмата няма база, че той не е разрешавал на никой да се настанява там. Попитан дали има устна договорка, той цветисто заяви”Устни договорки имам само вечер със жена си.” Колкото до тръбите и инертните материали, които не могат да напуснат територията на полка, той заяви, че тръбите не са лицензирани, както и инетрнтите материали, които служителите на фирмата копаели от Краставо поле.

Никой няма да ми извива ръцете, отсече Лечков накрая. „Гражданите са ми гласували доверие и на мен не ми дреме от никой, нитоот Борисов, нито от прокурори, нито от съдии. Само от смъртта ми пука.”

В момента на централния площад в Сливен има работници от фирмите на Радото, машини и техника и засилено полицейско присъствие. От своя страна Радото обеща пресконференция като контраудар на Лечковите обвинения. Очаквайте подробности по-късно.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев