Община Сливен

Новини от Сливен

"РАЦИ"
22.02.2010 / 11:04

Сливен – част от националната филмова премиера на филма „РАЦИ”

 

Новият филм на режисьора Иван Черкелов ще бъде прожектиран едновременно в 20 града на страната и Сливен е един от тях

В Сливен филмът ще се прожектира на 25 февруари/четвъртък/ от 18.00 часа в салона на Държавния куклен театър. След прожекцията ще има среща с част от творческия екип.

На 25 и 26 февруари премиерата на филма ще се състои едновременно в 20 български града. На 25 февруари любителите на киното в Сливен ще имат уникалния шанс да гледат едновременно филма със зрителите в Смолян, Стара Загора, Бургас, Русе, Добрич, Търговище и др. на 26 февруари филмовият маратон продължава в Пловдив, Нова Загора, Велинград, Варна ….

След всяка една прожекция зрителите ще могат да се срещнат с членове на творческия екип на филма.

Световната премиера на филма „Раци” се състоя в рамките на състезателната програма на Московския международен филмов фестивал през юни 2009 г. Впоследствие бе селектиран за участие в редица престижни фестивали по света, сред тях Карлови Вари, Сеговия и Мадрас. В София филмът бе показан единствено в рамките на Киномания.

Филмът ни среща с двама приятели, опитващи се да изкарват прехраната си със случайни занимания и оказали се от двете страни на барикадата – борбата между две враждуващи бизнес групировки. Вкопчени като раци в примамките, които животът им поставя, от приятели се превръщат във врагове.

В главните роли са популярните млади актьори Филип Аврамов и Валери Йорданов, в ролята на бизнесмените се снимат Рангел Вълчанов и Николай Урумов. Участват още Евгения Баракова,, Красимир Доков и Слава Дойчева.

Иван Черкелов е един от най-самобитните режисьори на съвременното българско кино. Анкета на в-к „Култура” от 1993 г., в която участват 200 български критици, постави неговия филм „Парчета любов”/1989/ сред 10-те най-добри български филма, а „Обърната елха”/2006/, в съавторство с Васил живков, беше окачествен от пресата като „филмът, върнал международния престиж на българското кино”.

 

Станете част от филмовата премиера на „Раци” в Сливен!

 

Помощ за децата от Хаити

 

На проведената благотворителна кампания "Помощ за децата от Хаити", инициатори на която сатанаха учениците от ПГЕЕ „Мария Кюри" и СОУ „Константин Константинов", децата на град Сливен събраха 3476.91 лв.

Сумата е приведена в Райфайзен банк по сметката на Уницеф.

 

Благодарим Ви за помощта!

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев