Община Сливен

Отразяха бургаската”Доломит” за полигона Ново село

Марин Кавръков
22.02.2010 / 10:20

Германската фирма „Билфингер Бергер” АГ е прекратила договора си с „Доломит” М” – Бургас, съобщи вчера областният управител на Сливен Марин Кавръков. Това станало ясно по време на срещата му с мениджъра на фирмата Юрген Хагнер и ръководителя на проекта Дитер Шулц.

„Билфенгер Бергер” АГ спечели търга на американската страна за строителството на базовия лагер на военния полигон Ново село. Германците определиха за български координатор на проекта „Доломит М” Сега обаче обявиха, че се отказват от услугите на посредническа фирма. На срещата със сливенския губернатор не е станало ясно какви са мотивите. „Аз предложих фирмата да сключва договори директно с подизпълнителите. А подизпълнителите да създадат свой консорциум и така да общуват помежду си. Останах с впечатлението, че идеята се прие”, обясни Марин Кавръков.

Военният полигон Ново село стана повод за скандал в края на м.г., след като 16 фирми изпищяха, че са изправени пред фалит, защото били наети от „Доломит М”, но не са си получили парите за извършената работа. („Труд”)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев