Община Сливен

Задава се песи понеделник – война!

Виещо куче
21.02.2010 / 10:28

В понеделник (утре) вероятно ще се разрази драстична медийна война между кмета Лечков и бизнесмена Русев, ако не стане чудо да се разберат и помирят.

Лечков дава редовната си пресконференция в 10 часа, а Русев извънредна – в 12. Замирисва на истинска вендета, на вадене на кирливи ризи и т.н. Всичко това -вместо диалог, позитивизъм и работа в името на обществения интерес. Докъде ще се стигне? – можем само да гадаем.

Магическата цифра 37 е в основата на дунанмата – са убедени всички. 37 са милионите по ИСПА, отпуснати за подмяна на канализационната мрежа в Сливен.

Тази цифра не дава мира на доста хора и най-вече на сливенския кмет – коментират общински съветници. Както вече писахме, изпълнител на проекта по ИСПА е ГД”Хидросистеми” – съвместно дружество на фирмата на Русев „Булгейт” и немската фирма „Хоктив констръкшън”. Обектът е стратегически за Сливен, има поставени срокове -края на т.г. Всеки ден е от значение и трябва да се работи, за да бъде усвоен проектът. Ако се стигне до съд, дългите процедури може да се окажат фатални и Сливен да изгуби парите.

Лечков спъва дейността на „Хидросистеми”, гони дружеството от базата край „Орлето” и както се говори, натиска изпълнителната власт горе щото фирмата на Русев да бъде отстранена. Според източник от централата на ГЕРБ, там вече споделяли неговото виждане. Лечков твърди, че „Хидросистеми” няма капацитета за подобна дейнст, че ремонтните работи са некачествени, че Русев отказва експертна помощ и т.н.

Русев обаче е категоричен: тръбите се полагат според техническите изисквания, работи се в график, няма забележки на надзорните контролни органи и т.н. И разкрива, според него, истинските подбуди за скандала личният интерес на кмета. Лечков пожелал той да вземе за подизпълнители „кметовите фирми” „Гради”, „Ружа” и др. За сливналии отдавна е ясно, че Лечков играе играта с подставени лица - коментарат граждани и общественици.

Съгласно сключения договор Радостин Русев нямал право да наема подизпълнители. Отказал. И подир туй последвал разрив.

Дали избухналият конфликт няма да прекрачи границите на нормалното и да се стигне до нещо още по-драстично -се опасяват мнозина. И защо доскоро нямаше и помен от подобно развитие (четете в понеделник сутрин „Кой лъже на тема ”Една –две ракии”…

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев