Община Сливен

„Един смешник дерибейства!”

Конфликти
20.02.2010 / 10:18

Войната, обявена от Лечков на Радостин Русев -Радото продължава и днес.Служители на фирмите "Хидросистеми" и "Екобулагро" се събраха сутринта пред вратите на бившия зенитен полк (виж снимките).

Там до днес беше базата за техника и инертни материали по подмяната на канализационната и водопреносна мрежа. Вече трети ден те не могат да започнат работа, защото кметът Лечков е забранил достъпа до базата.

Със заповед на кмета на Сливен на фирмите се нарежда да изтеглят техниката и съоръженията, обясни общинският съветник Радостин Русев, който от петък, 19 февруари, отново е назначен за управител на двете фирми. В заповедта изрично е написано, че техниката може да напусне базата, но съоръженията трябва да бъдат освободени от товар. Това означава, че там ще останат скъпоструващи водопреносни и канализационни тръби и инертни материали, без които работата по водния цикъл е стопирана.

"Това се нарича кражба и обсебване, злоупотреба с власт, коментира Русев. Налице е един смешник, който се опитва с дадената му от народа власт да дерибейства, но няма да се получи." Той заяви, че по този повод е подал жалба в съда и прокуратурата, в която обвинява Лечков в самоуправство и обсебване на имущество.От 15 февруари кметът Лечков не подавал строителни разрешения за разкопаване на улици, както е по график.

Общинският съветник е категоричен, че не се е самонастанил в базата, тъй като фирмите му са в съдружие в кметови фирми - "Лукском" и "Топстрой".

Русев е подал декларация в канцеларията на Общински съвет във връзка с назначаването му за управител.„Влязох отново във фирмите, за да мога да защитя проекта и работниците. Когато нещата се успокоят, отново ще напусна.".

Русев съобщи още, че работниците от „Екобулагро”, които извършват дейностите по озеленяването в града, от август месец не са получавали заплатите си.

Въпреки всичко той успокои работниците от двете фирми, нареди им да продължат работата си и днес и обеща, че няма да останат без заплати. Призова ги да не влизат в конфликти с общинска охрана или полиция.

Русев заяви, че "Хидросистеми" ще продължи работата по водния проект, независимо от пречките. Той обеща да изнесе факти около настоящата ситуация на нарочна пресконференция в понеделник от 12 часа в офиса на "Хидросистеми". Преди това пък на пресконференция Лечков обеща „разкрития” за него.

Градът няма нужда от подобен сеир, а от работа в името на обществения интерес -недоволстват се гражданите.

 

 

 

Още снимки от новината

Конфликти
Конфликти

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев