Община Сливен

Коментарът на „Седмица”: Бойко се заканва, Лечков да внимава

Бойко Борисов
20.02.2010 / 10:09

„Лично ще разобличавам кметски злоупотреби с европари” – заяви примиерът Борисов на общото събрание на Националното сдружение на общините в четвъртък.

„Заради никого от вас – малък, голям, среден кмет, няма да позволя да спрат парите от Брюксел. Пряко договаряне – забравете, само при смъртен случай. Ако си го докарал до пряко договаряне, тогава се оцапал всичко. Прокурор, и всеки да се оправя както може” – закани се премиерът.

И сега внимавайте (сякаш става дума за Сливен). Освен прякото договаряне с фирми, забранени са и участия на ротационен принцип, разпределение на пазари, рушвети и подкупи, непълно ценообразуване, фалшиви, завишени или дублирани фактури и др. – добавя премиерът.

И пак, сякаш е имал предвид Сливен,добавя че, общините досега са започвали проекти без осигурено финансиране, а след това искали пари от правителството. Нов наръчник за усвояване на европарите ще бъде получен от всеки кмет до вторник.

Сливенският кмет обаче си има свой” наръчник” за усвояване на европарите – коментираха вчера бизнесмени, чиито фирми от година – две почти бездействат за сметка на толерирани от Лечков фирми. Дали Бойковото предупреждение ще го стресне?

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев