Община Сливен

Войната Лечков – Русев: Кметът искал дял от ИСПА

Йордан Лечков
19.02.2010 / 10:27

Зад войната Лечков – Русев се криела банална причина: Лечков искал дял от ИСПА за близките нему фирми „Гради”, „Ружа” и др.

Това споделил Радото на близки приятели – бизнесмени. Според сключения договор обаче между „Хидросистеми” и бенефициента на проекта по ИСПА, Русев нямал право да наема подизпълнители. Говори се и за кметов натиск върху немската фирма „Хоктив констръкшън”, която заедно с „Булгейт” участва в ГД”Хидросистеми”, главен изпълнител на проекта. Лечков опитвал немците да станат главен изпълнител и така да постигне целите си – предполагат мнозина. От „Хоктив констръкшън” обаче останали коректни към Русев.

Всички твърдения на кмета за лошо свършена работа при полагането на тръбите били за оправдание да не плаща, въпреки че парите по проекта са преведени в общината – е становището на „Хидросистеми”. Надзорните органи не били установили нарушения. От м. март щяло да започне и асфалтирането на разкопаните улици. Пълни глупости изричал Лечков по адрес на „Хидросистеми” – че нямали нито един регистриран работник в данъчното. Та дружеството – майка е сбор от две фирми – „Булгейт” и „Хоктив констръкшън”?

„Не съм г-н Никой, както твърди кметът, а де юре съуправител и на „Булгейт”, и на „Хидросистеми” -заяви вчера Радостин Русев. Решен бил да опази обществения интерес във връзка с ИСПА дори ако се наложи да го отстоява в съда.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев