Община Сливен

Александрова отказваше да подписва спорни документи

Зорница Александрова
18.02.2010 / 10:55

Бившият зам.-кмет Зорница Александрова бе смятана за незаменима като експерт по общинските имоти. Известно време отговаряше и за строителството. С нейното отстраняване секнаха всякакви илюзии за професионално и прозрачно управление.

Публична тайна обаче бе разривът й с Лечков заради несъгласието й с порочната практика и незаконните действия около провежданите търгове, конкурси и т.н. Александрова бе гледана накриво заради това, че открито изразяваше неодобрението си пред самия кмет, и се опитваше да прилага на практика законите и разпоредбите.

Конкретен пример за това бе проведен конкурс за ремонт на Дома за деца с умствена изостаналост в гр. Кермен. Месеци преди да заседава комисията, в която участваше и Александрова, Лечков пусна да работи на обекта свой човек. Комисията обаче не изпълни кметовата повеля и избра ямболска фирма. Същата бе принудена да се откаже, но отпуснатите от т.нар. Инвестиционен фонд 400 хиляди лева отидоха на вятъра, тъй като от София не одобриха офертата на близък на кмета сливенски бинесмен. Ето защо за въпросните средства се бръкна общината.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев