Община Сливен

Предстои бурна и скандална сесия?

Общински съвет
16.02.2010 / 11:08

Огромно напрежение цари сред общинските съветници в Сливен в навечерието на предстоящата сесия в четвъртък. „Бойкотират Лечков” – обяви и вестик „Труд”.

За растящото напрежение ни информират дори от средите на ГЕРБ. За възможен бойкот на новия бюджет става дума, а с това всъщност и на кмета Лечков. От БСП ще настояват за реалистични цифри, за да няма ново издънване за трета поредна година. Към 8-те червени съветници вероятно ще се присъединят и други 15, но не са изключено бунтари в групата на самия ГЕРБ. На всички им е писнало от кметовите балони: в действителност се очертава финансов крах на общината. А вместо реални социални и благоустройствени мероприятия, кметът залага на мащабни инвестиционни такива без осигурено финансиране.

Острият конфликт напоследък между Лечков и Радостин Русев също придава особен драматизъм и усещане за предстоящ сблъсък.

От БСП обръщат внимание и на изхарчения Бог знае как кредит на общината, взет от банка „Дексиа” на стойност 22 млн. лева. Нито стотинка от предвидените 7 млн. лв. за канализация на кв. Речица не са отишли по предназначение.

От понеделник насам в БСП заседават изпълнителното бюро, съветници, експерти и др., а в сряда се събира и пленумът на общинската организация. Замирисва на истинска битка в местния парламент. А дали ще бъде бламиран Лечков, ще видим в четвъртък.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев