Община Сливен

6 милиона за полигона Ново село – проблемни

Ново село
16.02.2010 / 10:06

Преговорите между изпълнителя на проекта за изграждането на военната база в Ново село „Билфингер Бергер” и главния подизпълнител – бургаската „Доломит”, са в задънена улица – сподели за „Седмица” авторитетен източник.

Около 6 милиона лева трябва да изплати „Доломит” за свършената работа от десетина – петнадесет фирми от Сливенско. Както вече е известно, наскоро строителните дейности на полигона спряха поради липсата на пари и неизплатени заплати. Започна истинска совалка между представители на правителството на САЩ, немската фирма „Билфингер Бергер”, „Доломит”, представители на нашето военно министерство и др. Както става ясно обаче, преговорите не са довели до някакъв резултат.

„Немците се държат високомерно, гледат ни отвисоко и не искат да признаят стореното досега” – оплакват се строителни предприемачи. – Склонни са на нови директни договори с някои фирми, но не и да изплатят дължимите суми на „Доломит”.

Американците се видяли в чудо и се опитвали да разрешат проблема со кротце и со благо. Засега обаче без резултат. Някои от строителните фирми, ангажирани на полигона едва свързват двата края, а техните шефове освобождават работници.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев