Община Сливен

Първа копка на микропазар в кв."Сини камъни" направи днес кметът... Сливен и Гера разширяват взаимотношенията си

..............................
31.07.2015 / 16:35

Кметът на община Сливен Кольо Милев направи първа копка на микропазар в квартал „Сини камъни”, съобщиха от пресцентъра на общината. Пазарът ще бъде изграден на 550 кв.м, с лека конструкция и покрив. На него ще бъдат разположени 21 маси за продажба на плодове и зеленчуци и 7 обособени зеленчукови павилиона. Стойността на обекта е около 250 000 лева, съобщи кметът Милев. На него ще се изгради детски кът със съоръжения за забавление, пейки, паркинг, санитарен възел и място за охрана и контрольори.Той посочи, че мястото не е било отредено за тази цел, но след като е провела всички законови процедури, общината ще построи съоръжението за улеснение на производителите, търговците и жителите на един от най-големите квартали в града. Пазарът ще бъде завършен за два месеца, увериха строителите на обекта от фирма „Рая 52”. На Кооперативния пазар в центъра на града и пазарите в „Надежда” и „Дружба” са разположени 245 маси, които са запълнени от търговци и производители, както и 190 други търговски павилиона, които обслужват жителите и гостите на Сливен, съобщи директорът на „Общински пазари“ Иван Султанов. Общината ще насочи вниманието си към благоустрояването на двата източни квартала на Сливен „Сини камъни” и „Дружба”. Предстои ремонт на алеята до блок 21 в „Сини камъни”, на улицата покрай Дюлева река, около 12-то училище, както и ремонт на мостче към вилната зона. В „Дружба” в момента се прави спортна и детска площадка, почистват се алеите и междублоковите пространства. Това лято предстои ремонт и на микропазара в кв. „Даме Груев”.

 

За разширяване на партньорстовото в икономическата сфера се договориха кметът на община Сливен инж. Кольо Милев и заместник-кметът на град Гера Курт Даненберг. Даненберг е на тридневно посещение в града по покана на сливенския градоначалник и е придружаван от общинския съветник Бернд Крюгер.

Кметът Милев запозна гостите с възможностите за бизнес и туризъм в община Сливен, а те поискаха обмен на специалисти в сферата на строителството.

Програмата на немските гости включва още среща със заместник-председателя на Общински съвет – Сливен Борислав Павлов, посещения в галерия „Сирак Скитник”, „Къща на сливенския бит”, Късноантична и средновековна крепост „Туида”, както и среща с председателя на Контакт Клуб Германия Виктор Дойчинов и членове на клуба.

Повод за посещението на немската делегация в Сливен е отбелязването на 50-тата годишнина от  партньорството между двата града.Партньорството на Сливен и Гера започва през 1965 г., а през 1997 г., тогавашните кметовете на побратимените градове подписват нов договор за сътрудничество.

Град Гера е разположен в област Тюрингия в Югоизточната част на Германия. Заема площ от 4 000 кв. метра с население 128 000 жители. Водещи в икономиката на града са текстилната индустрия, машиностроенето и електрониката, както и производството на лазерна и медицинска техника.

Още снимки от новината

..............................

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев