Община Сливен

Кавръков и други в списък на Сметната палата

Марин Кавръков
15.02.2010 / 11:56

 

Сметната палата публикува списък на лица по чл.2, ал.1 от Закона за публичност на имущество на лица, заемащи висши държавни длъжности, с ежегодна декларация или уведомление, подадени през 2009 г., за които проверката по чл.7 от закона е приключила със заключение за несъответствие. В списъка попадат и областният управител Марин Кавръков, както и заместникът му Пейчо Пейчев. Според списъка на Сметната палата, Марин Кавръков не е декларирал за съпругата си учредяване на право на строеж върху дворно място срещу построяване на апартамент с площ 113 км.м., заедно с паркомясто, в Сливен.

Заместник-областният управител Пейчо Пейчев не е декларирал дялове на съпругата си в „Пейчеви-7" ЕООД, Нова Загора.

Следователят в Окръжен съд-Сливен Валентин Георгиев не е декларирал придобиването на дялове на съпругата си в новоучредено дружество „Мариви" в Сливен. Прокурорът в Окръжна прокуратура - Сливен Стоил Георгиев не е декларирал придобиване на апартамент от 127 кв.м. в Бургас.

Кметът на Котел Христо Киров не е декларирал придобита овощна градина от 9,4 дка в село Тича, община Котел. Заместник-кметът на Котел Детелина Адамова не е декларирала придобит от съпруга й употребяван автомобил джип „Чероки".

Председателят на Общинския съвет в Нова Загора не е декларирал придобиване на дялове на съпругата му в новоучредено дружество „Маринекс 98" в Нова Загора.

Заместник-кметът на Твърдица Любомир Леонов не е декларирал придобит от съпругата му употребяван лек автомобил „Рено Меган Сценик".

От Сметната палата уточняват, че всички заключения за несъответствие са направени след съпоставяне с данните, получени от НАП, където лицата надлежно са обявили доходите си в годишната си данъчна декларация за 2008 година.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев