Община Сливен

Вижте невероятната история на нашата тираджийка Джина, изправена пред съд в САЩ

..............................
30.07.2015 / 18:28

Американци събраха общо 1 долар, за да могат да освободят от ареста Геновева Воденичарова от Мелник, пише в. "Струма". Невероятната история разказва самата мелничанка, известна в САЩ под името си Джина. Автентичният разказ на атрактивната българка е публикуван в многотиражирания вестник "България Сега", който излиза за българите, живеещи в САЩ и Канада.В материала Джина е обрисувана като "най-колоритната личност в трънк-индустрията" т.е. обществото на хилядите гастарбайтери, пристигнали в САЩ от целия свят, които разнасят из цяла Америка стоки с огромни камиони и на практика живеят на пътя.

 

68-годишната нашенка работи една от най-мъжките професии - тръкър в Америка. Обича да шокира, когато разговаря с някого, често използва в изказа си псувни и определено има вид на човек, здраво хванал живота си в ръце.

 

Според разказа на Джин една нощ, докато шофира, тя катастрофира, не успявайки да спре навреме. По думите ѝ единствената пострадала след инцидента е самата тя, а след като е освободена от болница, е изправена и пред съда.

 

"Съдията прасна с чука и каза: "Слушай, да благодариш на Господ, че е спасил теб и хората. Сега те осъждам да платиш това... това... и това, в размер на 100 долара". И аз не мога да повярвам и викам: "Ако платя сега, мога ли да си ходя"? А те всички в залата се смеят и кимат с глава. Че като почнах да ровя по джобовете... от единия 10, от другия 20, накрая събрах 99 долара. А сега де! 1 долар не стига. 1 долар до свободата! И изведнъж се сещам какво да правя. Обръщам се към публиката. Нали знаеш, че тук съдът е нещо като театър. И ги питам: "Иска ли някой да ми помогне с един долар?" Съдиите се шашнаха, обаче хората ми дадоха 1 долар и всичко приключи", разказва Геновева Воденичарова.

(БЛИЦ)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев