Община Сливен

Изборът на Мая Манолова за омбудсман взриви социалните мрежи, зовaт за протести!

..............................
30.07.2015 / 16:03

По-малко от час, след като Мая Манолова бе избрана от мнозинство депутати за следващия български омбудсман, във Фейсбук вече се появи протестен призив срещу нея с хаштаг #НезаМая. Групата в социалната мрежа зове за прегласуване на избора й или нейното оттегляне от този пост, който не подхождал на личност с нейната биография и репутация.

 

„Мая Манолова е напълно неподходяща за омбудсман - застъпникът за банките, причинителят на Костинбродската афера Мая Манолова не може да защитава едновременно и гражданите. Именно нейните действия, подкрепени от Николай Бареков, бяха причина за нарушаване на деня за размисъл и идването на Тройната коалиция между БСП, ДПС и АТАКА. За година и половина бяхме свидетели на най-безумните действия, като това Делян Пеевски да бъде избран за шеф на ДАНС и КТБ да бъде умишлено фалирана под зоркото одобрение на правителството. Не можем да пренебрегнем и нейната арогантност, която не подхожда на омбудсман. Мая Манолова бе номинирана от съмнителни граждански организации, свързани с ренегата Борислав Цеков, който беше кандидат за депутат от БСП на последните парламентарни избори", гласи обосновката на негативния призив.

 

Междувременно се появи и втора онлайн група, призоваваща за нов протест на хората, които по време на управлението на Пламен Орешарски бяха в основата на стотиците дни демонстрации под надслова #ДАНСwithme. Само за час онлайн инициативата срещу Манолова събра над 400 души.

 

Според чл. 11 от Закона за омбудсмана, той може да бъде освободен по искане на 200 000 пълнолетни български граждани. В този случай Народното събрание е длъжно да прекрати мандата на народния защитник.

(Нюз БГ)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев