Община Сливен

Пропъдиха и Зорница Александрова от Сливен

Зорница Александрова
15.02.2010 / 11:24

Бившият зам.-кмет на община Сливен Зорница Александрова напусна Сливен и се установи в столицата. Вече работи в престижно ведомство.

Александрова беше петият зам.-кмет, който не пасна на компроментираната властова схена на Лечков, въпреки че е лоялна към управлението на ГЕРБ. Преди нея от общината бяха махнати под различни предлози д-р Пенко Пенков, Румен Андонов, Офелия Кънева и Даниел Петров. Само Румен Андонов се осмели да говори на висок глас що за кмет е и с какви методи си служи бившият футболист.

По всеобщо мнение Румен Андонов и Зорница Александрова са били най-добрите специалисти по време на Лечковото управление. Александрова бе смятана за незаменима като експерт по общинските имоти. Известно време отговаряше и за строителството. С нейното отстраняване секнаха всякакви илюзии за професионално и прозрачно управление. Ала въпросната дама остана коректна и не даде храна на медиите, нито на отговорните институции, а вероятно имаше основания да го направи. Защото знаеше много срамни тайни за това управление.

Публична тайна обаче бе разривът й с Лечков заради несъгласието й с порочната практика и незаконните действия около провежданите търгове, конкурси и т.н. Александрова бе гледана накриво заради това, че открито изразяваше неодобрението си пред самия кмет, и се опитваше да прилага на практика законите и разпоредбите. Конкретен пример за това бе проведен конкурс за ремонт на Дома за деца с умствена изостаналост в гр. Кермен. Месеци преди да заседава комисията, в която участваше и Александрова, Лечков пусна да работи на обекта свой човек. Комисията обаче не изпълни кметовата повеля и избра ямболска фирма. Същата бе принудена да се откаже и обектът бе довършен от Русев. Отпуснатите от т.нар. Инвестиционен фонд 400 хиляди лева обаче отидоха на вятъра, тъй като от София не одобриха офертата на сливенския бинесмен. Ето защо за въпросните средства се бръкна общината.

Зорница Александрова живее със сина си, който е обещаващ художник. Дали ще остане за постоянно в София, още не се знае. Горчивата истина е, че още един кадърен човек беше прогонен от Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев