Община Сливен

Окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу Петър Георгиев от Сливен, опитал да убие жена си Ирина

..............................
24.07.2015 / 16:08

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Сливен се провежда разследване за опит за убийство на Ирина Георгиева, извършен на 23 юли в Сливен, съобщиха от институцията. В хода на разследването е разкрит и задържан извършителят на престъпното деяние – съпругът на пострадалата – Петър Георгиев. Петър Георгиев е привлечен като обвиняем за това, че на 23 юли 2015 г. в гр.Сливен е направил опит умишлено да умъртви съпругата си Ирина Георгиева – престъпление по чл. 115 от НК във вр. с чл. 18 от НК.

На 23 юли около 21.00 часа Георгиев е отишъл в дома на сина си в гр. Сливен в кв. “Сините камъни“, където по това време била съпругата му Ирина. Между двамата възникнал конфликт, при който Георгиев извадил носения в себе си нож и нанесъл няколко удара с него в областта на врата на съпругата си. Не са настъпили исканите и целените от дееца последици – смърт на Ирина Георгиева, тъй като на пострадалата е оказана своевременна, животоспасяваща и квалифицирана медицинска помощ.

През месец юни Ирина Георгиева е сигнализирала полицията за отправени й заплахи от Петър Георгиев и същият е бил писмено предупреден да се и да не се саморазправя. Петър Георгиев е задържан от прокурора и по искане на Окръжна прокуратура – Сливен днес, 24 юли Окръжен съд – Сливен взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

(Фокус)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев