Община Сливен

Граждани и фирми дължат на община Сливен близо 3 милиона. Първa сред тях е "Спорт палас" на Диана Лечкова

..............................
22.07.2015 / 20:15

Граждани и фирми дължат на община Сливен над 2 800 000 лева за данъци и такси към 15 юли т.г., съобщи зам.-кметът Румен Андонов. 2 489 000 лв. са фирмените задължения от над 5000 лева, 378 000 лв. – на физически лица. Към момента тези задължения представляват 14% от размера на приходите, които общината събира от данъци, посочи заместник-кметът Румен Андонов.

 

Тези средства са заложени в бюджета на общината и администрацията презприема всички законови мерки за събирането им. В момента са съставени 1075 изпълнителни производства пред държавен или частен съдебен изпълнител.

 

Най-големият длъжник на община Сливен е Спорт Палас с 330 000 лева задължения, посочи Андонов. Средно годишно задълженията са от 2,5-2,8 млн. лева. Средно на година събираме недобори от 3,8-4,2 млн. лева. Почти единични са случаите на задължения с просрочен срок на плащане, които не могат да се съберат.

 

В тези недобори има и т.н. несъбираеми - от фирми, които са обявени в несъстоятелност, от фирми, които са напуснали територията на страната, фирми, които имат административно или някакво наказателно производство и са прекратили своята дейност, както и от дружества, чийто представители се издирват от правораздаващите органи.

 

Информация за неплатените изискуеми задължения към община Сливен за определен период от време периодично се посочва в сайта на община Сливен, припомни зам.-кметът по финансите Румен Андонов.

(Дарик)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев