Община Сливен

Днес сливенските лекари възроптаха срещу присъдата над техния колега, неврохирурга Йордан Йорданов

..............................
22.07.2015 / 16:27

становище от заседание на УС на БЛС-Сливен, проведено на 21.07.2015 г. относно приетата осъдителна присъда , постановена от първоинстанционния съд по наказателно дело срещу д-р Йордан Йорданов, неврохирург в НХО МБАЛ „ Д-р Иван Селимински“ АД Сливен.

 

СТАНОВИЩЕ

НА УС НА РК НА БЛС – ГР. СЛИВЕН

 

УС на РК на БЛС – гр. Сливен с тревога и загриженост прие новината за осъдителната присъда, постановена от първоинстационния съд по наказателно дело срещу д-р Йордан Йорданов – лекар, неврохирург в НХО отделение на МБАЛ”Д-р Иван Селимински” АД гр. Сливен.

Познаваме д-р Йорданов като човек с морал и доказан професионализъм, който добросъвестно и отговорно изпълнява служебните си задължения и се придържа към общоприетите норми и правила за поведение в медицината. Не допускаме, че с действие или бездействие той би могъл да причини смъртта на който и да е пациент.

Напоследък широка популярност придоби понятието „лекарска грешка”. Медицинската дейност, както всяка човешка дейност не е застрахована от грешки. Но за да се предположи лекарска грешка трябва да е налице неправилно или неправомерно поведение на медицинския специалист.

Живеем в правова държава. Вярваме в законите на страната и в институциите, които я представляват. В компетенцията на правораздавателния орган е да вменява или отрича лекарската грешка.Не е приключило наказателното производство срещу нашия колега – д-р Йорданов и искрено се надяваме за обективно и безпристрастно отношение на органите на съдебната власт за гарантиране на справедлив съдебен процес.

 

Председател на УС на РК Сливен:

/д-р Николай Иванов/

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев