Община Сливен

В "Даме Груев", в "Заимов" и другаде- гневни на общината за данданиите в "Надежда"! Възможен е протест

-------------------------------------
21.07.2015 / 10:28

В отделни дни напоследък, в пъти повече са децибелите откъм "Надежда”, въпреки сигналите и налаганите глоби. "Не се издържа вече, особено в жегите!"- гневят се людете в „Даме Груев” и „Заимов”. Така бе в четвъртък и петък миналата седмица, и отчасти в събота и неделя. В някои случаи общественият ред се нарушава и в други квартали.

От полицията ни информираха, че биват издавани разрешителни за сва¬тби и кръщенета, често пъти несъвместими с Наредбата на самата общи¬на.

Нашият коментар: наближават избори и Кольо Милев опитва да угоди на избиратели¬те от "Надежда", където е назначил бивш военен за кметски намест¬ник. Но това става за сметка на жителите на двата съседни квартала. Воят от просташките крясъци и чалга понякога долитат чак до "Дружба" и "Дамарски мост". Подобен е ефектът и когато завие мюезинът от джамията, особено дразне¬що напоследък.

В цивилизована Европа тишината и спокойствието на гражданите биват толерирани на първо място. В Бургас общината също въведе европейски норми, като забрани сватби и други сборища на открито. В Сливен общественият интерес отстъпва всякога на политическия, а потърпевши са и немалко роми от "Надежда", които копнеят за нормален живот. Много жители на двата съседни квартала вече замислят подписка, други призовават да бъде организиран протест пред сградата на общината.

"Седмица" научи, че отстрана на ръководството на ОД на МВР са инициирали среща в четвъртък със секретаря на общината Станка Тачева, на която да бъде обсъдена ситуацията и набелязани мерки за обуздава¬нето на чалга агресията.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев