Община Сливен

Спокойно ли спите, г-жо Енергиева?

Недка Енергиева
13.02.2010 / 10:38

 

„Спокойно ли спите, г-жо Енергиева”? (на сн. вляво) – с подобен въпрос се обърнал към зам.-кметицата на Сливен авторитетен общински съветник.

Друг я репликирал с думите, че е време и тя да признае, че… царят е гол. Тоест, „сливенският император” – кметът.

Енергиева продължава безрезервно и глуповато да служи на Лечков – смятат мнозина. Тя встъпи в длъжност в несъмнен конфликт на интереси: беше и си остава счетоводителка на частната фирма на кмета и начесто по ден-два работи в к-с „Империа” – твърдят общински служители. Но какво от това? Та нали вече цял град знае, че Лечков превърна общината в своя частна фирма?

Колкото и да е непрозрачно общинското управление, знае се какво диктува кметът и как в общината борави с документация, как се подреждат търгове и конкурси, как се фактурират строителни дейности и т.н. В старанието си да угодят на градоначалника, и Енергиева, гл. юрисконсулт и други чиновници я карат по ръба на закона – смятат общински служители, стреснати от случващото се. Това не е било никога в сградата под часовника. Затова и Зорница Александрова, и други зам.-кметове не пожелаха да носят отговорност – е коментарът им още. Защото кметът рядко слагал своя подпис: защо да го прави, щом си има послушни пионки?

Начинът, по който Лечков предава и пропъжда доскорошни свои сподвижници като петимата си вече бивши зам.-кметове или доскорошния си съмишленик Радостин Русев подсказват за липсата на всякакви скрупули в постигането на лични амбиции и интереси.

Един ден в общината ще стане страшно – прогнозират общинари, съветници и пр. Държавата вече показва зъби (справка – Алексей Петров, ямболският кмет и др.). Премиерът Борисов дава да се разбере, че няма да жали и своите. Но мнозина вече се съмняват, че премиерът счита Лечков за свой.

А въпросът спокойно ли спи г-жа Енергиева изглежда, резонен. Дали тя не е следващият „бушон”, който ще изгори?

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев