Община Сливен

Военният съд в Сливен с осъдителни присъди срещу организирана престъпна група

..............................
20.07.2015 / 15:53

Военно-окръжна прокуратура- Сливен съобщи за осъдителни присъди срещу участници в организирана престъпна група- съобщава Дарик радио.

 

В периода от началото на м.юни 2011г. до 31 октомври 2011 г. в Бургас, подсъдимия Х.М. образувал и ръководил, а подсъдимите военослужещия и граждански лица О.М., А.М. и И.В създадена с користна цел – получаване на имотна облага, чрез извършване на престъпления против митническия режим.

 

Присъдата е за пренасяне през границата на стоки и предмети без знанието и разрешението на митницата - бижутерийни изделия и отливки от злато и сребро в големи размери.

 

Сливенският военен съд е признал подсъдимите за виновни по повдигнатите обвинения. На подсъдимия Х.М. е наложено наказание 5 години „Лишаване от свобода” ефективно и „Глоба” в размер на 20 000 лева, а на подсъдимия В.Ч - три години „Лишаване от свобода” условно с 5 години изпитателен срок и „Глоба” в размер на 20 000 /двадесет хиляди/ лева. На подсъдимите О.М., А.М. и И.В. са наложени наказания от по 3 години „Лишаване от свобода” условно, с 5 години изпитателен срок за всеки.

 

В полза на държавата са отнети предмета на контрабандата – бижутерийни изделия и отливки от злато и сребро на обща стойност 58 970 лева, както и лек автомобил марка „Мерцедес”, собственост на подсъдимия Х.М.

 

Полковник Христо Тинев oглави Военно-окръжна прокуратура на мястото на Станимир Чернев.

(Дарик)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев