Община Сливен

Заснемат първия документален биографичен филм за алпиниста Атанас Скатов

---------------------------------------
17.07.2015 / 10:50

Започна заснемането на първия документален биографичен филм за сливенския алпинист веган Атанас Скатов и неговите изкачвания на континенталните планински първенци. Филмът е в съпродуценство с фирма „Карио“ ООД и национална верига автосервизи „AutoBOX express service“, които бяха основните спонсори на Скатов по време на експедициите му. Лентата ще бъде разказ за едно от най-големите постижения на Скатов в алпийската му кариера – първото покоряване от веган на най-високия връх в света “Еверест“. Началото на снимките бе поставено със заснемане на кадри от тренировките му в сливенската планина в района на връх „Кутелка“, самия връх и природен парк „Сините камъни“.

 

„Във филма ще разкажа за предизвикателствата, които си поставих и целите, които съм набелязал за вбъдеще. Целта ми е да покажа на масовата публика, че невъзможни неща няма. Филмът засяга темите за веганството като начин на живот, за силата на човешкият дух, за планината като място за отдих и спорт, изкачването на „Еверест“ и въобще за един съвсем друг начин на живот, различен от ежедневието,“ заяви Атанас Скатов след първия снимачен ден в сливенската планина.

 

„Подкрепяхме Наско по време на всички негови експедиции, подкрепяме го и сега. Искаме филмът да даде ясна представа на зрителя за перипетиите и трудностите на един обикновен човек поставил пред себе си нелеката задача да изкачи континенталните първенци, живеейки природосъобразно,“ заяви Калоян Ганев, управител на фирма „Карио“ ООД и съпродуцент на филма.

 

Филмът ще бъде заснет до края на лятото, а премиерата му се очаква по време на Международния фестивал на планинарския филм в Банско, в края на месец ноември. Режисьор на филма е Зоя Димитрова, а сценарист и оператор Милена Стойкова.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев