Община Сливен

Зам.-министърът на здравеопазването Персенски и областният управител Сяров обсъдиха спешната помощ

..............................
15.07.2015 / 19:35

Зам. министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски , д-р Тодор Юнаков, главен експерт в дирекция „Медицински дейности” към Министерството на здравеопазването и областния управител на Сливен проведоха работна среща.

 

Основният повод беше възможността за подобряване на материалната база и условията за предоставяне на спешна помощ на територията на общините посредством подпомагане от Европейската комисия. Участниците в работната среща запознаха представителите на министерството със състоянието на материалната база на спешните центрове в област Сливен и с основните въпроси, които следва да се решат с приоритет.

 

Заместник-министър Персенски разясни новите възможности за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж”, по която се отпускат средства за обновяване и подобряване на сградния фонд и материалната база на звената за спешна помощ в цялата страна. Предстоят експедитивни съвместни действия на министерството, държавната и местната власт в област Сливен, с които в кратки срокове да се реализират процедури в подкрепа на подобряването на спешната помощ.

 

В срещата взеха участие д-р Петя Балулова – директор на РЗИ Сливен, д-р Василиса Симеонова – директор на Център за спешна медицинска помощ - Сливен, заместник-кметовете на общините Сливен, Нова Загора и Твърдица – Иван Петров, Ивайло Енев и Петко Ненов, както и представители на общинските администрации на четирите общини в област Сливен.

(Дарик Сливен)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев