Община Сливен

Кметът на Ямбол усвоил лошите си маниери от Сливен

Георги Славов
12.02.2010 / 12:10

Кметът на Ямбол Георги Славов е усвоил лошите си маниери от Сливен -заяви строителен предприемач в директно излъчване на БТВ от центъра на южния град.

Това стана тази сутрин, когато около водещия Антон Хекимян се събра голяма група от граждани, общински съветници, както и кметът на Ямбол.

Репликата с усвоените от Славов маниери бе по повод “бизнес – целувката „Сливен – Ямбол”, както вестник „24 часа” нарече създалите се отношения между Лечков и Славов. Както е известно, преди да стане кмет фирмата на Славов „Лукском” държеше осветлението на Сливен, бе участник и в сливенско строително сдружение.

Предложих на Митко Щерев, който е наш съгражданин, да напише химн на Ямбол по романа „Осъдени души” – каза още строителният предприемач. Ямбол се срина, хората гладуват, няма работа, улиците са осеяни с дупки – възропта друг гражданин. Георги Славов отговаряше доста ловко на отправените обвинения и се видя, че е печен -коментират зрители. Той отрече да е нарушавал законите – сам предложил на прокуратурата да го провери.

Срещу Георги Славов е повдигнато обвинение от окръжна прокуратура - Ямбол за нарушение на Закон за обществените поръчки и нанесени щети на общината за над 2 млн. лева във връзка с изграждането на водопровод. Срещу него са заведени още пет преписки. Прокуратурата поиска да бъде отстранен от длъжност, но засега съдът го оставя на поста. Славов си е взел отпуск до 17 март.

Пред камерата на БТВ общински съветници, напуснали групата на ГЕРБ в Ямбол оповестиха декларация до Бойко Борисов, с която искат оставката на кмета.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев