Община Сливен

Вече се приемат молби за отпускане на помощи от по 250 лева за първокласниците

..............................
14.07.2015 / 12:47

Молби-декларации за отпускане на еднократна целева помощ на първокласниците вече се приемат в дирекции „Социално подпомагане“, а крайният срок е 30 септември, заяви пред Дарик директорът на „Социално попомагане“ Сливен Тотка Костова.

 

Размерът на помощта е 250 лева. Право да я получат имат семействата, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище. Необходимо условие е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията да е по-нисък или равен на 350 лева.

 

Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

 

Семейства, който са получили еднократна помощ за първокласници, но децата им не посещават училище, ще трябва да възстановят сумите.

 

Миналата учебна година 2101 първокласници в област Сливен са получили целева помощ за покриване на част от разходите. В община Сливен са отпуснати 1309, в Котел – 229, в Твърдица – 212 и в Нова Загора 351 помощи.

(Дарик Сливен)

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев