Община Сливен

Ще разследват неправителствени организации в Сливенско

Център
11.02.2010 / 16:47

С Постановление от 25.11.2009г. заместник-апелативен прокурор Димитър Диамандиев отмени отказа на Окръжна прокуратура – Сливен по преписка 1582/2006г. и нареди да се извърши нова подробна проверка - се казва в съобщение на Център на неправителствените организации в Разград.

Става дума за за дейността на две неправителствени организации от Сливен: Сдружение “Българско духовно възраждане” и Сдружение “Мисия ново поколение романи”. Организациите са осъществявали идентични проекти по Програма ФАР.

По сигнал на Центъра на НПО в Разград от 2005г. съвсем формално Окръжна прокуратура в Сливен е извършила проверка и набързо е прекратила преписката.

В нарушение на процесуалните норми не е изпратено копие от постановлението си на подалия жалбата председателя Георги Милков. По този начин Центърът на НПО в град Разград е бил лишен от възможността да обжалва незаконосъобразното решение на държавния обвинител.

Към съобщението на Центъра на НПОв Разград е приложено и постановлението на Апелативна прокуратура – Бургас. Подробности – в следващите дни.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев