Община Сливен

83- годишен индивид не бил ял и пил нищо от 75 години насам!?

---------------------
09.07.2015 / 19:01

83-годишен индиец твърди, че не е ял и пил нищо в продължение на 75 години. Прахлад Яни живее в пещера без никакъв вид храна или вода. Г-н Яни твърди, че е напуснал дома си на 7 години, за да търси духовната мистерия, с която е бил благословен от 3 индуистки богини.

Историята по собствените му думи: „Три богини ми се явиха и ми заповядаха да ги следвам. Кали, Лакшми и Сарасвати. Съгласих се и попитах: „Какво ще кажете за моята храна?“ Те сложиха пръст на устните ми и казаха: „Не е нужно да се притесняваш за храната“. Бях на 7 години, и от този ден спрях да ям и да пия." Твърденията му са научно изследвани от екип от 30 специалисти чрез различни тестове в болница.

Сложили го под 24-часово наблюдение пред камери и установили, че той не е приемал никакъв вид храна или вода през последните 15 дни.

„Ние вярваме, че състоянието на Прахлад Яни е в резултат на медитация и мощна йога в напълно естествена среда.“, съобщава неврологът д-р Судхир Шах. Лекарите в Индия смятат, че това явление е свързано с Амрита чакра (третото око). Епифизата е възприемана като връзката на човешкото тяло с по-дълбоки сфери на мисълта, или като прозорец към други измерени. Чpeз пpoчиcтвaнe нa eпифизaтa и чpeз дyxoвни пpaктики, мeдитaция и визyaлизaция мoжe дa ce пocтигнe пpocвeтлeниe, яcнoвидcки възпpиятия и пo-виcoки cъcтoяния нa cъзнaниeтo. Ведите казват, че е в състояние да произведе божествен нектар, който поддържа живота. Практиките на Прахлад Яни са трансформирали биологичното функциониране на тялото, което вече не се нуждае от храна и вода. Нещо повече, мозъкът му наподобява този на 25-годишен мъж.

(Труд)

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=_jLR3KaATUM

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев