Община Сливен

„Булгейт” спечели търг в Ямбол за 5 млн. лева

Мартин Стефанов
09.02.2010 / 11:30

Фирма „Булгейт” на общинския съветник от Сливен Радостин Русев – Радото, сега управлявана от племенника му Мартин Стефанов, (на сн. вляво) отново е предмет на медиен интерес в Ямбол.

Регионални и местни медии съобщиха за проведен търг, подир който сливенската „Булгейт” и ямболските й посестрими „Диана комерс” и „Полисстрой” ще си поделят 5 млн. лева. Парите са от спечелен проект по оперативна програма „Регионално развитие”. Той е за преустройството на бившето училище „Страшимир Кринчев” в Ямбол в комплекс за социални услуги за деца и възрастни на стойност 5.53 млн. лева.

От търга с различни доводи са били отстранени други известни участници като „Трейс инвест” и обединение „АВС – ГБС”, зад което стоят „АВС-инженеринг” и „Главбулгарстрой”.

Сливенската „Булгейт” е тясно свързана с приятелския кръг на Георги Славов. Както вече писахме, тя стои зад гражданското дружество „Еко EU Технолоджи”, което държи поръчката на ямболското сметище на стойност 6 664 704 лева. Една интересна подробност: преди да стане кмет, Георги Славов е бил съдружник на Радостин Русев в ГД „Стройинвест” – Сливен, което сега извършва почти всички строителни дейности в града под Сините камъни.

Срещу кмета Георги Славов окръжна прокуратура – Ямбол повдигна обвинение за нанесени щети на общината за над 2 млн. лева във връзка с изграждането на водопровод. Тя поиска дори отстраняването му от поста, но засега съдът реши да не го прави. Разследването и събирането на доказателства продължава.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев