Община Сливен

Падение! ЦСКА се озова в "А" окръжна група с 3 млн. бюджет

-------------------------
21.06.2015 / 10:32

ЦСКА ще играе при аматьорите, стартирайки новия сезон от „А” областна група. Това стана ясно след срещата на бизнесмена Васил Божков с привърженици на „червените”, на която бяха обсъждани варианти за бъдещето на клуба.

 

Той е гарантирал водещото си акционерно участие, в новия клуб, за чието учредяване и припознаване ролята ще е на самите привърженици на отбора.

 

Клубът е отворен за финансова помощ и за всеки който е готов да я предостави. Планира се бюджет от 3 млн. лева, но преди всичко припознаването от феновете е ключовия обрат след днешната срещата.

 

Очакванията са властта да спази обещанията си и новоучреденият клуб, който феновете ще припознаят и ще бъде регистриран още в понеделник, да получи стадион „Българска армия”, както и базите на Панчарево. Плановете са в следващите три години основното перо от бюджета да отива за изграждане на модерна база, развиване на ДЮШ и завръщане при професионалистите.

 

Планът предвижда още, на четвъртата година да се преследва титлата на България. Другата седмица на специална пресконференция се очаква да бъдат представени повече подробности.

 

„ЦСКА вече не се нуждае от спасяване, а от възраждане. Начинът, по който това може да се случи е само един - да се обърнем към традициите, създали най-титулувания клуб в българската футболна история, а именно - ред и дисциплина”. Това пише в специално изявление от името на Васил Божков, разпространено от след срещата.

 

Ето и пълния му текст:

 

ЦСКА вече не се нуждае от спасяване, а от възраждане. Начинът, по който това може да се случи е само един - да се обърнем към традициите, създали най-титулувания клуб в българската футболна история, а именно - ред и дисциплина. От днес ЦСКА ще работи за ЦСКА. Промените в начина, по който е управляван 31 кратния шампион на България ще има и те ще са драстични. Предстоят много трудности и препятствия, които са преодолими само ако има обща воля и цел, зад която да застанат всички, свързани с клуба.

 

В името на морала и законността ЦСКА ще започне своето възраждане от А окръжна футболна група. През последните два месеца г-н Васил Божков бе упорито канен и многократно обявяван като новият собственик на ПФК ЦСКА, се припомня в съобщението.

 

Днес, 20.06.2015 г., бе проведена поредната среща с представители на привържениците на ЦСКА. След нея господин Божков официално заявява своята позиция и тя е, че ще подкрепя клуба през целият му път до мястото, което заслужава, а именно елита на българския и европейския футбол. Подробностите около структурирането и организацията на ЦСКА София ще бъдат обявени през следващата седмица, завършва текста на изявлението.

 

Десетки са фракциите на фенове на ЦСКА от страната и чужбина, които декларират подкрепата си за плановете на Васил Божков за бъдещето на „червения” клуб. Това пък стана ясно от разпространен от разпространен от пресцентъра на „Нове Холдинг”, след днешната среща, списък с част от представителите на фракциите, участвали в разговорите.

 

Това е най-трудното решение в историята ни, но предпочетохме морала и законноста, категорични са армейските привърженици. Пред събралите се репортери, след срещата изявления направиха Васил Борановски от НКП, Димитър Ангелов-Дучето и Емил Кънев от Сектор Г.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев