Община Сливен

Конфликт Лечков – Радостин Русев?

Радостин Русев
06.02.2010 / 11:17

Все по-настойчиви стават слуховете за зараждащ се конфликт между кмета Йордан Лечков и смятания за негова дясна ръка Радостин Русев – Радото. (на сн. вляво)

За подобен конфликт се говори вече както между общинските съветници, така и в средите на ГЕРБ, чийто член е Русев. Както вече писахме, двамата дори нарушили традицията и не празнували заедно Нова година.

Според различните версии, Лечков взел да отделя повече общински средства за други свои близки фирми, свързани с Недка Енергиева, с Коста Петков и др. Парите, отпускани на Радото не стигали за извършваните от него дейности по канализацията и да бъде платено на подизпълнители. Русев имал взет и многомилионен заем от сливенска банка, който се затруднявал да плаща. Някои дори прогнозират, че Радото може да стане изкупителната жертва на провежданата от кмета политика на хаоса.

Според достоверен източник Лечков опитва да вземе друг заем за общината, но банките се колебаели. Както е известно, общината изплаща друг, взет преди няколко години от банка „Дексиа”. Финансовото състояние на общината ще става все по-страшно – коментират независими финансисти.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев