Община Сливен

„АСО Скорпио” държи свои служители 6 месеца без заплати

Камен Пенков
05.02.2010 / 11:20

Фирмата на бившия зам.-министър на вътрешните работи в правителството на тройната коалиция Камен Пенков (на сн. вляво) държи вече 6 месеца свои служители без заплати.

Става дума за „АСО Скорпио” ООД. Всъщност, обадилите се на „Седмица” служители на охранителната фирма уточниха, че тя се води на името на съпругата на Пенков – Васа. За последно жалващите се са получили заплати за месец юли миналата година.

Охранителите са 20 и осигуряват реда и сигурността във Военна болница – Сливен, която се води към Военна медицинска академия – София. Те охраняват още един склад в „Дебелата кория”, собственост на болницата. Още шестима охранители, работещи на друг обект на яз. „Жребчево”, също служители на „АСО Скорпио”, не са получили заплатите си от лятото насам.

„Вършили сме си добросъвестно работата, месеците са минали без произшествия и нарушения, за което има съответните протоколи” – споделят ощетените. – Нашите колеги в София, Велико Търново и другаде са си получили заплатите, само ние не и няма обяснение за това отношение към нас. Живеем в пълна мизерия – от ден за ден”.

Вчера служителка на Инспекцията по труда в Сливен опитала да извърши проверка, но се е стигнало до конфликт между нея и регионалния координатор на „АСО Скорпио” Валентин Станчев. Вероятно ще последват санкции за фирмата.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев